Мая Манолова готова за битката за лидер на БСП

Мая Манолова готова за битката за лидер на БСП
Соред депутатката от БСП промяната в партията е възможна, но не бива повече да закъснява. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Не е достатъчно да ни признават и уважават навън и да намираме формула, за да се включваме във властта в страната. Необходимо е и да печелим доверието на избирателя. Доверието на хората в България!"

Това написа Мая Манолова в платформата си като кандидат за лидер на БСП. Тя бе разпространена в социалната мрежа "Фейсбук" в събота сутрин. Манолова ще се включи в битката на 27 юли, когато на конгрес БСП ще избере новия си председател.

"След 2006 г. нямаме победа в никакви избори. Партията претърпя 8 поредни загуби. В тази ситуация най-важният критерий за успеха на промяната е връщането на БСП на пътя на победата", пише Манолова.

В платформата си тя посочва, че промяната ще бъде многопосочна в идеен план, в коалиционен план, във взаимодействието с други политически субекти и с гражданското общество.

"Във взаимодействието с други политически субекти – активен диалог и сътрудничество за участие в управлението, но само при пълна прозрачност на отношенията, при ясни, а не задкулисни договорености", посочва Манолова в платформата си.

В документа тя пише още, че решенията ще се утвърждават в легитимните за партията формати и органи,"ще се обсъждат, а няма просто да се съобщават".

"Вътрешната опозиция ще я приобщавам, вместо да я изолирам. Различното мнение - ще се опитвам да го печеля на своя страна или поне да взимам полезното от него. А когато не успявам, няма да го обявявам за враг".

По думите и диалогът в партията ще бъде реален, което означава "не само да се слушаме, но и да се чуваме".

Манолова посочва, че статутът на отделния социалист ще зависи от качествата му, от авторитета и обществената подкрепа за него, както и от постиганите в изборите резултати.

Соред депутатката от БСП промяната в партията е възможна, но не бива повече да закъснява.

#Мая Манолова #лидер #БСП #платформа #кандидат #промяна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници