„Хамас” заплаши с атака международното летище в Тел Авив

„Хамас” заплаши с атака международното летище в Тел Авив
По-рано групировката заяви, че вече е изстреляла най-малко една ракета по летището вчера, но няма информация ракети да са падали в района на летището, което е добре защитено от противоракетни системи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Воръженото крило на ислямисткото движение "Хамас" предупреди авиокомпании, че възнамерява да подложи на ракетен обстрел от ивицата Газа израелското международно летище "Бен Гурион" и им каза да не изпълняват полети там, предаде Ройтерс.

"Поради атаките на Израел срещу жителите на ивицата Газа въоръженото крило на движение Хамас реши да отвърне на израелската агресия и ви предупреждаваме да не изпълнявате полети до летище "Бен Гурион", което ще стане една от мишените ни, защото на него се намира и военна база", се казва в изявлението.

По-рано групировката заяви, че вече е изстреляла най-малко една ракета по летището вчера, но няма информация ракети да са падали в района на летището, което е добре защитено от противоракетни системи.

Говорител на "Бритиш еъруейз" заяви, че всички полети на британската авиокомпания до Тел Авив се изпълняват по разписание. Германската авиокомпания "Еър Берлин", която има ежедневни полети до Тел Авив от Берлин и няколко полета седмично от Мюнхен заяви, че полетите й от и до Тел Авив протичат нормално.

В изявление на германската авиокомпания "Луфтханза" се казва, че тя продължава да изпълнява полетите си до Тел Авив.

Междувременно броят на загиналите в петте дни на насилие в Ивицата Газа достигна 121 души.

#„Хамас” #заплаши #Атака #летище #Тел Авив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници