Собственикът на КТБ и приближените му няма да се гарантират от държавата

Собственикът на КТБ и приближените му няма да се гарантират от държавата
„Мажоритарният собственик на КТБ и свързаните с него фирми и лица няма да бъдат гарантирани от държавата и остават в КТБ“, каза Иван Искров. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

„Мажоритарният собственик на КТБ и свързаните с него фирми и лица няма да бъдат гарантирани от държавата и остават в КТБ“, каза Иван Искров, управител на БНБ, по време на извънредно заседания на Комисията по бюджет и финанси в парламента. Искров уточни, че по данни на квесторите на 19 юни 2014 г. – ден преди КТБ да бъде поставена под специален надзор, чрез трето лице от финансовата институция са изтеглени и предадени срещу разписка на мажоритарния собственик на КТБ 205 887 223 левова равностойност в брой. Част от парите са били в евро.

„Какво деяние е това и какви действия следва да се предприемат, е само от компетенциите на прокуратурата. Разследващите органи могат да докажат дали по този начин мажоритарният собственик не е ограбил собствената си банка. На 9 юли 2014 г. с входящ номер 6199 вече внесохме при Главния прокурор още един сигнал поради съмнения за криминални действия на лица, свързани с банката.

Прокуратурата на Република България може да разчита напълно на експертния потенциал на БНБ, за да достигне докрай в търсенето на цялата истина по този криминален случай“, каза още Искров и допълни, че и миноритарните акционери в КТБ са жертва на тези злоупотреби.

#БНБ #Искров #КТБ #мажоритарни #банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници