Ситуацията в Ловеч е овладяна

Ситуацията в Ловеч е овладяна
Вероятно бедственото положение в Ловеч ще бъде отменено в петък. Снимка: lovechtoday.eu
A A+ A++ A

След като градушка и силни порои удариха 11 области на Ловешка област в четвъртък вечерта, ситуацията в Ловеч вече е овладяна, съобщават от пресцентъра на МВР.

И в момента екипи на гражданска защита, пожарната и енергото работят по отстраняване на щетите в града. Продължава и работата по възстановяването на електрозахранването. Гръмотевичната буря и падналите дървета причиниха авария на много елктропроводи. Над 40 сигнала, свързани с бурята, са постъпили на телефон 112.

За щастие, няма пострадали. Наводнени бяха улици, булеварди, приземни етажи на жилища и мазета. Около 40 л/кв. м е падналият дъжд в региона.

Снощи заради проливния дъжд беше отложен и мачът реванш от първия предварителен кръг в турнира Лига Европа между „Литекс“ и „Верис“. Той трябваше да се играе на градския стадион.

Областният управител на града Милко Недялков обясни, че по всяка вероятност в рамките на днешния ден ще бъде отменено бедственото положение, но първо трябва да се направи щателен оглед. Градът ще функционира нормално днес и хората ще продължат с обичайното си ежедневие, допълни още той.

Няма нито един пострадал човек, хората си помагаха взаимно при почистването. Службите на противопожарната и гражданската защита се мобилизираха и им благодаря за бързата реакция, каза Недялков. Електроподаването е възстановено, има само три отделни къщи, които нямат ток, категоричен е представителят на местната власт.

Пороен дъжд се изсипа над Ловеч и региона вчера (10 юли). Наводнени са много от улиците на града, а 11 населени места в областта останаха без ток. След заседание на Кризисния щаб беше обявено бедствено положение в Ловеч.

От общината успокоиха местните жители най-вече с новината, че няма човешки жертви. Щетите са материални, като пораженията са основно върху колите и наводнените мазета на къщите.

Беше невиждано природно явление за нас, защото Ловеч е в низина и никога не е имало толкова силен вятър, сподели един от гражданите.

#Ловеч #порой #Милко Недялков #Литекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници