11 населени места в Община Ловеч са без ток, обявено е бедствено положение

11 населени места в Община Ловеч са без ток, обявено е бедствено положение
11 населени места в Община Ловеч са без ток след бурята. Снимка: Венцислав Жеков
A A+ A++ A

"Обявили сме бедствено положение, страхотна буря и дъжд валяха, улиците на града, особено тези в равната част, бяха наводнени с около метър и половина вода", каза Минчо Казанджиев, кмет на Ловеч. "Положението е овладяно, има изпочупени дървета – стари чинари, които са едни от емблемите на нашия град, започваме да почистваме.

Има залети социални и държавни заведения, и наводнени къщи в по—ниската част на града, няма опасност за гражданите. Задачата ни в момента е да обезопасим местата с изпочупени дървета. Досега по подадена информация има една затисната кола. Всички водни басейни в района са под контрол. Няма да бързаме да отменяме бедственото положение в района", допълни още кметът на Ловеч.

11 населени места в Община Ловеч са без ток след бурята, предаде по-рано БНР. В продължение на около един час тя беше изключително силна – гръмотевици, бурен вятър на моменти, проливен дъжд и градушка с големина на ледените късове над 3 см.

Около 40 л./кв.м е падналият дъжд в региона, съобщиха от метеорологичната служба. Голяма част от Ловеч е блокиран. В централната част на града, на централния булевард на града има много закъсали автомобили и той е непроходим. Непроходими са и няколко улици към кварталите в Ловеч.

От „Гражданска защита“ съобщиха, че има множество сигнали за наводнение на жилища и мазета, и екипите отстраняват наводнените части.

На градския стадион в Ловеч след 40 мин. трябваше да започне мачът-реванш от Първия предварителен кръг в турнира Лига Европа между „Литекс“ и „Верис“, но достъпите до стадиона в Ловеч и в двете му части са блокирани от наводнените улици.

#Ловеч #буря #Литекс #улици #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници