Провали се извънредната среща на НЗОК, няма кворум

Провали се извънредната среща на НЗОК, няма кворум
Заседанието на НЗОК в четвъртък се провали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Без ново решение приключи извънредното заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Свиканото заседание заради изискани от здравния министър Таня Андреева допълнителни мерки за съкращаваме на дефицита в касата продължи около час и бе провалено поради липса на кворум след напускането на представителя на КТ "Подкрепа" Тома Томов.

От КТ „Подкрепа" взеха решение техния представител Тома Томов да напусне заседанието. Пред медиите Томов аргументира постъпката си с несъгласието "топката да се прехвърля отново в Здравната каса".

В четвъртък Надзорният съвет на институцията трябваше да заседава извънредно след като преди ден от Здравното министерство изпратиха писмо до касата, в което поискаха изготвяне на пакет от мерки, които да обосноват нуждата от повече пари за здраве. Според Томов обаче Надзорния съвет на касата е направил всичко необходимо, за да се поиска актуализация на бюджета на финансовата институция, още преди две седмици.

По тази причина от КТ „Подкрепа" не сметнали за необходимо да участват в заседанието.

Пред журналисти управителят на НЗОК Румяна Тодорова заяви категорично, че актуализация на бюджета на касата е абсолютно необходима, независимо от възможността дефицитът да бъде намален с около 30 млн. лева като резултат от вече предложени мерки.

#НЗОК #здравна каса #Румяна Тодорова #КТ Подкрепа #Тома Томов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници