За какво са му жените на Кирил Добрев?

За какво са му  жените на Кирил Добрев?
Кирил Добрев Снимка: „24 часа
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ Радан Кънев порица обидния коментар на депутата от БСП Кирил Добрев към жените. В студиото на БНТ в понеделник Добрев заяви, че предпочита жените за други работи, вместо да се занимават с политика. Изявлението бе в отговор на въпрос какво мисли за възможността жена да се кандидатира за лидер на партията. Единствената жена, вероятен кандидат за позицията, е Мая Манолова.

„Ужасното отношение към жените, изразявано често от български политици, не е „невинната“ простащина, с която сякаш сме свикнали и дори вдига рейтинга. То е пряко свързано с проблеми, които стотици хиляди български жени изпитват всеки ден - мизерно заплащане на женския труд извън големите градове, безобразно третиране на работното място, и най-вече - безразличието и пренебрежението на полицията към домашното насилие“, коментира Радан Кънев.

Според него редно е да прилагаме практиката от развитите демокрации - политик, който се изказва обидно и пренебрежително за жените, да бъде изхвърлян от политиката.

„Политик, който се изказва обидно и пренебрежително за жените, приключва кариерата си - защото в неговото безочие днес избирателите виждат безразличието на подчинените му утре, когато трябва да се справят с неравноправие и насилие“, бе категоричен Кънев.

Изказването на Кирил Добрев предизвика вълна от неодобрение. В понеделник Леа Коен, писателка, бивш депутат, посланик, написа по повод думите на Кирил Добрев: „Вари го, печи го - балканският простак си е без конкуренция“. Коен бе категорична, че за такава обида във Франция ще падне правителството, в САЩ Добрев ще бъде набит публично, пък в Германия или Швеция ще бъде освидетелстван.

Ивайло Калфин от АБВ помоли приятелите си във „Фейсбук“ да отговорят за какво предпочита Кирчо жените със следната анкета:

а. за секретарки
б. за домашни помощници
в. за секс
г. за кукли, чиято задача е да гледат с възхищение Мъжа
д. не разбира от жени
е. не е чувал за приоритети на социалистите в Европа, а и по света
ж. друго

Калфин иронично коментира, че повече от един отговор се приема - стига да дава някаква ориентация за мислите в главата на автора.

„Вълнувам се от това, защото един от 10-те приоритета в Манифеста на ПЕС е „равенство между мъжете и жените“, написа бившият евродепутат.

Самата Мая Манолова не се впечатли от коментара на Добрев.

„Не вярвам Кирчо Добрев да е казал това, сигурно журналистите не са го разбрали. В БСП всички сме другари, а и Добрев не е от Банкя“, отсече Манолова

#Радан Кънев #Кънев #Кирил Добрев #Добрев #Мая Манолова #ДСБ #жени #Леа Коен #Ивайло Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници