Украинските сили няма да бомбардират населени пунктове

Украинските сили няма да бомбардират населени пунктове
Украинските сили няма да прибягват до "масирани бомбардировки на населени пунктове" по време на офанзивата си в източната част на страната. Снимка: infobalkani.wordpress.com
A A+ A++ A

Украинските сили няма да прибягват до "масирани бомбардировки на населени пунктове" по време на офанзивата си в източната част на страната, съобщи прессекретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Обстрел от въздуха и с тежка артилерия ще има само по колони, които се движат между населените пунктове", каза той и добави, че по време на спецоперацията "са отбелязани систематични примери на терористи, които се предават доброволно".

Лисенко отбеляза още, че не става дума за създаване на коридор за изтегляне на проруските доброволци от зоната на конфликта. Според него "бунтовническите главатари следят ситуацията и убиват желаещите да се предадат на украинските сили".

Проруските бунтовници, изтласкани от своите позиции в Източна Украйна, се стичат към град Донецк, където според техния командир смятат да се прегрупират и да продължат съпротивата си срещу украинското правителство, предаде Асошиейтед прес.

 

#бомбардировки #сили #украинските сили #коридор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници