Израел засилва бомбардировките срещу Газа

Израел засилва бомбардировките срещу Газа

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Израелската армия предупреди, че засилва бомбардировките срещу ивицата Газа в подготовка за следващия етап от войната. На този фон палестинската страна съобщи за над 4 650 загинали от началото на конфликта на 7 октомври, съобщава БНР.

"Ще задълбочим атаките си, за да намалим опасността за нашите части и да влезем в следващите етапи на войната при най-добрите условия," заяви контраадмирал Даниел Хагари, говорител на израелската армия.

Той потвърди, че 212 души са държани за заложници в Газа. Хагари допълни, че при израелските удари през изминалата нощ са били убити десетки палестински бойци, включително заместник-командирът на ракетните сили на "Хамас".

На северния фронт Израел е атакувал бойци, опитващи се да изстрелват ракети през израелско-ливанската граница, и е поразил обект в Ливан, откъдето е била изстреляна ракета срещу израелски летателен апарат, каза още Хагари.

В същото време бившият израелски премиер Нафтали Бенет заяви, че хуманитарната криза в Газа, цитирам, "не е наша работа". В отговор на въпрос на журналисти дали Израел ще допусне още хуманитарна помощ в анклава, Бенет казва, че светът трябва да се притече на помощ на палестинците, защото това не е работа на Израел=

266 палестинци са загинали при израелските бомбардировки през последното денонощие, сред жертвите са 117 деца, съобщи палестинското министерство на здравеопазването, цитирано от Ройтерс. По последни данни на властите над 4 650 палестинци са убити от началото на израелската офанзива срещу ивицата Газа на 7 октомври.

Палестинци заявиха също, че са получили нови предупреждения от израелската армия да се евакуират от Северна Газа към южната част на ивицата, тъй като в противен случай може да бъдат сметнати за поддръжници на "терористична организация". Посланието с вчерашна дата е изпратено от името на израелските въоръжени сили под формата на аудиозапис, който жителите на палестинската територия са получили на мобилните си телефони.

Един палестинец е бил убит, а трима други ранени при израелски въздушен удар в Дженин на Западния бряг. Улучена е била джамията "Ал-Ансар", съобщават от палестинския Червен полумесец. Според израелската армия е бил поразен тунел под храма, използван от "Хамас" и "Ислямски джихад" за планиране и осъществяване на атаки.

#Израел #Ивицата Газа #бомбардировки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници