“Червените” земеделци обмислят самостоятелно явяване на изборите

“Червените” земеделци обмислят самостоятелно явяване на изборите
“Земеделски съюз „Александър Стамболийски” е толерантен и коректен партньор в „Коалиция за България”, заяви Спас Панчев от Коалиция за България. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

“Земеделски съюз „Александър Стамболийски” е толерантен и коректен партньор в „Коалиция за България” и сме се доказали като такъв партньор в годините”, каза председателят на Земеделски съюз ''Александър Стамболийски'' Спас Панчев. Той коментира, че с гласовете на техните симпатизанти, земеделците, „Коалиция за България” получава една сериозна подкрепа.

„Ако в това отношение БСП са коректни към нас, както ние към тях, готови сме да продължим заедно, защото считам, че имат прекрасни експерти, имат перспектива в дейността. Те могат да разчитат на нас и сме готови да работим заедно.
“БСП е коалиционен партньор №1 за Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, но имаме и други перспективи. Чувам в много от членовете на БСП желание те да се явят на изборите самостоятелно, което е тяхно право. Аз се съмнявам, ако разумно ръководство на БСП има, то да загуби нашата подкрепа, но в такъв случай нашият Национален съвет гласува на мен, като лидер, и една група от ръководството на партията да проведем разговори с други политически сили и да потърсим партньори”, обясни Спас Панчев.

Той добави, че е взето и решение, ако Земеделският съюз не намери подходящ партньор за участие в тези избори, да се яви самостоятелно. „Това в никакъв случай не ни плаши и ще покаже какви са възможностите на партията ни, тогава и перспективите биха били други в бъдещи избори”, каза още Спас Панчев.

#Спас Панчев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници