Плажовете във Варна са чисти, отчетоха от ресорното ведомство

Плажовете във Варна са чисти, отчетоха от ресорното ведомство
Заместник-министърът по туризма Бранимир Ботев отрече слуховете за замърсяване на плажовете във Варна. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор “Туризъм”, Бранимир Ботев посети Варна, за да изнесе информация относно слуховете за замърсяване на морската вода в района. Ботев заяви, че понякога фактите се преекспонират по начин, който води до създаването на черен ПР и който не почива на никакви реални доказателства.

Ботев посочи, че по този повод в петък във външно министерство е бил поканен временно изпълняващия длъжността посланик на Румъния у нас, на който е бил зададен въпрос на базата на какви официални данни, произлезли от български официални институции, тече такава информация в румънските медии. „Има официално опровержение от румънското външно министерство, което е качено на техният сайт”, каза още ресорният заместник-министър.

Той добави, че в петък е провел разговор и с министъра на туризма в Румъния, в който е обяснил, че българската страна не е предоставяла такава информация. Ботев е каза още, че става въпрос за рутинни проверки, които показват, че всички власти в България се грижат за доброто прекарване на туристите в страната ни.

“Не може заради 1 или 2 показателя, пак казвам – фонови показатели, след наводнение, на един градски плаж, да се правят тенденциозни изводи за българските курорти и за туризма на нашето Черноморие. И всичко това върви паралелно в съответната страна и медии, с покана да се посещават други курорти”, допълни заместник-министър Ботев.
Той коментира, че ако някои иска да увеличи продажбите си, като съсипе един от водещите сектори в България е чисто безумие.

#Бранимир Ботев #България #Варна #министър #институции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници