ГЕРБ има три причини да се върне в Народното събрание

ГЕРБ има три причини да се върне в Народното събрание
Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов коментира, че трите приоритетни въпроса, заради които ГЕРБ ще влезе в Народното събрание, са за гласуване на Закона за банките, актуализация на бюджета на НЗОК и като последно – оставка на премиера Орешарски.

"Нямаше да се стигне до блокиране работата на парламента, ако не е бе нарушено разбирателството между политическите сили, постигнато на КСНС, и се е следваше „джентълменското споразумение“ между лидерите на партиите.
Ние в момента щяхме да сме в зала и да гледаме и други закони, които касаят много обществени сфери и икономиката“, каза Иванов пред "Дарик".

Депутатът даде пример с внесените в последния момент проекти, свързани със Закона за обществените поръчки.

„Аз съм много учуден как при средно подавани обществени поръчки около 200, за един ден са вкарани 1300. Те са вкарани в последния момент, до 30 юни, за да могат да бъдат гледани по стария ЗОП, тъй като в новия закон са разписани някои осветлявания около обществените поръчки", коментира Станислав Иванов.

Той уточни, че в момента има пуснати обществени поръчки, които ще бъдат изпълнявани, когато бъде осигурено финансиране.

"През 2009 г. заварихме много подписани договори с неосигурено финансиране. В момента ще се случи същото, вече нищо не може да се направи", бе категоричен депутатът от ГЕРБ.

#ГЕРБ #Станислав Иванов #Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници