Михаил Миков: Има опити за външна намеса в дейността на парламента

Михаил Миков: Има опити за външна намеса в дейността на парламента
Според Михаил Миков с наближаването на вота парламентът се използва все по-безогледно за тяснопартийни интерси. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В специално изявление председателят на Народното събрание Михаил Миков призова всички депутати да участват активно в оставащите заседания на парламента.

“На политическите консултации се договорихме за дата за предсрочни избори и за това Народното събрание да работи, докато бъде разпуснато през август. Тази седмица отново станахме свидетели на съзнателно блокитране на работата на законодателния орган. Народното събрание не заседва през последните дни, независимо че имаше дневен ред, съобразен с нуждите на обществото и приет в сряда сутрин от народните представители”, заяви Миков, цитиран от БНР.

Според Михаил Миков с наближаването на вота парламентът се използва все по-безогледно за тяснопартийни интерси.

Миков заяви, че има опити за външна намеса в дейността на парламента чрез изземване на конституционните му правомощия и напомни, че до разпускането му, то продължава да е най-висшият и легитимен представителен орган на власт в държавата. Той предупреди, че блокирането на работата му ще доведе до наприемането на важни закони, което ще засегне по неблагоприятен начин хиляди хора.

#Михаил Миков #Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници