Бареков пратил синдик в ТВ7, защото дължи пари на фирмата му

Бареков пратил синдик в ТВ7, защото дължи пари на фирмата му
Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков заяви, че в ТВ7 е влязал синдик, назначен по искане на продуцентската фирма "Ноу фрейм медия България" ЕАД, която е негова собственост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков заяви, че в ТВ7 е влязал синдик, назначен по искане на продуцентската фирма "Ноу фрейм медия България" ЕАД, която е негова собственост. Миналата седмица компанията поиска телевизията да бъде обявена в несъстоятелност, защото не й е платила за предавания.

"Не приемам начина, по който бивши мои служители са заставени да говорят по мой адрес обиди и клевети. Истината е, че телевизията е с огромни дългове и нейното съществуване е поставено под огромен риск и заплаха. За жалост, високите заплати, които бяха получавани през годините, няма да оцелеят даже и месец", коментира Бареков пред "24 часа".

Ръководството на медията излезе по-рано през деня със становище, че това е опит за натиск и възпрепятстване на работата на журналистите. Те се обърнаха за помощ към Съвета за електронни медии и Съюза на българските журналисти. Те твърдят, че на място са присъствали и хора на партия "България без цензура", включително Христо Цирков.

От ръководството на медията заявяват, че тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписанията на обезпечителната заповед и че ТВ7 ЕАД ще сезира съда по надлежния ред за това нарушение.

„Едновременно с охранителите в студиата и офисите нахлуха и служители, обслужващи политическия офис на „България без цензура“. Те не се съобразиха с искането на адвокатите на ТВ7 да напуснат незабавно офисите“, допълват от ТВ7.

От "Ноу фрейм медия България" ЕАД заявиха, че категорично подчертават, че влизането на синдик в ТВ 7 е тяхно законно право и има за цел да гарантира доброто име на компанията като коректен работодател и партньор.

"Всякакви други спекулации свързани с нахлуването на мутри, черни ПР кампании и разпространявани клевети към институции, които нямат нищо общо с казуса ще бъдат възприемани като отчаян опит на изолираното ръководство на ТВ 7 да излъже и да измами стотиците пострадали от безотговорното им поведение. Призоваваме Десислава Тошева да поеме професионална отговорност за действията си и да подаде оставка", се казва в позиция на медията.

#Николай Бареков #Бареков #ТВ7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници