Часовникът на Microsoft ще има 11 сензора и ще се появи през октомври

Часовникът на Microsoft ще има 11 сензора и ще се появи през октомври
A A+ A++ A

В края на май Forbes писа, че Microsoft също работи по свое умно устройство за носене, което ще има формата на гривна и ще е снабдено с различни сензори, които ще регистрират физическата активност на носещия го и непрекъснато ще измерват различни телесни параметри, като например пулс. Освен това този аксесоар ще е мултиплатформен и ще поддържа работа с трите основни мобилни платформи, което като цяло е голяма рядкост.

От доверен източник на сайта Tom's Hardware получаваме още детайли за очакваната джаджа. Както подсказа по-ранният слух, гривната наистина ще бъде мултиплатформена и ще има дисплей, който е поставен от вътрешната страна на китката, тъй като жеста за поглеждане е много по-естествен, а освен това и показваната информация остава скрита за чужди очи.

По отношение на дизайна не ни очаква форма, подобна на тази от сегашното поколение умни часовници. Вместо това ще видим тънка гривна, която прилича на плоска версия на Nike FuelBand. Детайлите за характеристиките са малко, но се очаква устройството да има 11 сензора с комбинация от чипове от TI и Atmel. В допълнение, Microsoft ще пусне отворени API за интегриране на джаджата в различни приложения, а премиерата й се очаква през октомври.

http://www.tomshardware.com/news/microsoft-smartwatch-rumors,27158.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино