10 дни издирват 6-годишно дете, подозират, че е продадено

10 дни издирват 6-годишно дете, подозират, че е продадено
Иван Синанов е в неизвестност от 21 юни, като за последно е забелязан около 12:00 часа на обяд в местността пред входа на гробищата в селото. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десети ден издирват 6-годишно дете от село Микрево, Община Струмяни. Издирването се прекратява поради липса на успех. Всички в селото смятат, че детето е отвлечено и продадено в Гърция.

Иван Синанов е в неизвестност от 21 юни, като за последно е забелязан около 12:00 часа на обяд в местността пред входа на гробищата в селото.

"Хората вече нямат сили да го търсят“, каза жителка на селото пред Нова телевизия.

В издирването на детето са се включили полицията и кметът на селото.

Семейството на Иван има 8 деца. Подозира се, че детето е продадено, въпреки че в селото досега никой не е продавал детето си.

„Не бих си продал детето никога. Аз си обичам децата. Може и 20 деца да имам, ама никога не бих го продал“, категоричен е бащата на Иван.

Според жител на селото в махалата има човек от ромски произход, който продава деца в Гърция, Италия и други държави.

Над 60 души – близки, полицаи, гранични полицаи, горски, доброволци, участваха в акцията всеки ден. 

"Проверен е огромен периметър. Никой нито е видял, нито е чул момчето. Не са открити никакви следи от него. Преустановихме търсенето. За последно очаквам хеликоптер на Гранична полиция да облети над селището и съседните местности във вторник /1 юли/. Но надали ще се намери следа от детето. Претърсихме навсякъде и нищо", заяви кметът на община Струмяни Емил Илиев. 

ОД МВР - Благоевград призова всички, които имат информация за момчето, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление. Детето е високо около 1.20 метра, със светла коса е. В деня на изчезването му е било облечено с червена тениска и светлосини дънки.

#10 #дни #издирват #дете #продадено

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници