Журналист: Велико, Пейо и Габриела са се виждали, за да уточнят кой е бащата на второто ѝ дете

Журналист: Велико, Пейо и Габриела са се виждали, за да уточнят кой е бащата на второто ѝ дете

фейсбук

A A+ A++ A

44-годишен мъж беше открит мъртъв край хижа „Алеко” в опожарена кола. Според разследването жертвата е била удушена, а пожарът – инсцениран. Обвинени бяха съпругата на мъжа - Габриела Славова, и майка ѝ - бившият консул на България в Тайланд - Красимира Трифонова.

Според криминалния журналист Захари Белчев от "Телеграф" става дума за спор между съпрузи. "Пейо и Габриела са женени. За едното от децата - бебе на няколко месеца, има спор не толкова за попечителство, колкото за това кой е бащата. Габриела се е виждала едновременно с двама мъже. За единия - Пейо, се е омъжила, а другият претендира за бащински права над бебето. Този, който има претенции, е Велико Минков, бивш депутат от ПП. Самата Габриела пък е партиен активист от същата партия в Община Бургас. Има дело за бащинство. Велико, Пейо и Габриела дори са се виждали, за да уточнят кой е бащата. Има данни за упражнено домашно насилие срещу Пейо от страна на двете жени, задържани за убийството му", коментира Белчев.

"Първоначално това беше криминален случай от битов характер. По неясни причини съдът реши да засекрети заседанието. Това, че тъщата е била дипломат, не е от значение. Беше формално основание, но процесът трябва да е публичен", смята журналистът.

По думите му в деня на убийството Пейо е отишъл в кв. "Изгрев" с колата си, за да се види с Габриела.

"Влезли са в автомобила, за да се разберат. Той е бил на шофьорското място, а тъщата - на задната седалка. Възрастната жена го е хванала за врата и го е удушила, а дъщерята не му е позволила да избяга. Двете имат нормални телосложения, не е ясно дали е могъл да им противодейства или стискането на врата го е убило за секунди. Може да е убийство от страст, в състояние на афект. Нямат особен опит и затова са решили да се отърват от трупа на Витоша, където през уикендите има доста хора. Не е район, в който да изоставиш труп и да не се намери. Не се е получил и опитът им да запалят автомобила, защото времето е студено. Появиха се имената на двама мъже, които са им помагали. Те са привлечени като свидетели. Най-вероятно, дори те да са оказали помощ, тя не е била значима. Важни са показанията им", посочи още журналистът.

Относно друг криминален случай от последните дни - убийството на 64-годишна жена в Бургас, намушкана над 40 пъти от сина си, Белчев заяви: "Класически случай на убийство, извършено от наркозависим. Те често са с особена жестокост. Мъжът е имал и шизофрения. Влезли са в конфликт, който е отключил агресията. Направил е самопризнания - явно все пак е решил, че няма смисъл да се измъква. Убитата е уважаван учител, познат в Бургас. Това е трагедия за общественост", подчерта журналистът.

#дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници