Военнослужещи ще помагат на населението в Добрич

Военнослужещи ще помагат на населението в Добрич
ще участват в разчистване и досъбаряне на срутени къщи, изхвърляне на строителни отпадъци и почистване на канализацията в града.Снимка: МО
A A+ A++ A

Военнослужещи от Сухопътните войски от военни формирования 54060 – Шумен, 28880 – Белене и 32420 – Русе, ще помагат на населението след наводнението в град Добрич.

Те са оборудвани с инженерно имущество, моторни помпи, моторни резачки, защитно гумирано облекло. Ще бъде използван и екскаватор ЕОВ – 4421 (фадрома). Ръководител на модула е подполковник Веселин Христов, съобщиха от МО.

Военнослужещите ще участват в разчистване и досъбаряне на срутени къщи, изхвърляне на строителни отпадъци и почистване на канализацията в града. Изпълнението на задачите ще продължи и през почивните дни. При необходимост ще се включат и допълнителни модулни групи.

Около 60-70 човека в Добрич са без дом, но цифрата постоянно расте.

„Община Добрич има свой жилищен фонд, който се стопанисва от общинската фирма „Жилфонд Инвест“. Подготвят се 24 жилища, тип боксониери“, каза Детелина Николова – кмет на Добрич, цитирана от БНТ.

Все още няма разрешение от РЗИ за годността на питейната вода в Добрич. Има само една проба с добър резултат. Към обяд се очаква резултат от следващата проба. Затова трябва за пиене да се използва бутилирана минерална вода. Пробонабирането за годността на водата продължава. 

#48 #военнослужещи #помагат #населението #Добрич #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници