Бербатов: Да станем шампиони рано, за да се успокоим

Бербатов: Да станем шампиони рано, за да се успокоим
Българинът вече спечели два трофея от Висшата лига с „червените дяволи“. Снимка: Soccer
A A+ A++ A

Искам да спечелим предсрочно титлата във Висшата лига, за да се насладя на последните кръгове от шампионата, заяви за клубната телевизия на „Манчестър Юнайтед“ българинът Димитър Бербатов.

Берба смята, че спорът за купата е по-приятно изживяване за наблюдателите, отколкото за играчите, но ако „червените дяволи“ изпреварят лидера „Манчестър Сити“ по-скоро рано, отколкото късно, напрежението в „Юнайтед“ ще намалее.

„Надяваме се, че ще бъдем на първо място и ще спечелим титлата преди края на сезона. Тогава, два или три мача преди края, ще можем да се успокоим. Това е планът и ако можем да го осъществим, ще бъде хубаво. Имаме опита и трябва да останем свежи, но най-важното е да печелим мачове и точки“, каза още българският футболист.

Тазгодишният спор за титлата е четвърти за Бербатов, откакто дойде в „Юнайтед“ през 2008 година, а неделният съперник „Тотнъм“ му е доста познат, след като именно оттам той акостира на „Олд Трафорд“.

Българинът вече спечели два трофея от Висшата лига с „червените дяволи“.

„Мисля, че спорът за титлата е по-приятен за феновете, защото при нас винаги е напечено. Не знаем кой ще спечели мача, кой ще спечели точките и кой ще остане на върха, а в последните два-три месеца винаги е трудно“, продължи бившият български национал.

Той вярва и че класата на противниците на „Юнайтед“ във Висшата лига се е вдигнала през последните години, а това се забелязва особено много в тази кампания.

„Някои тимове се усъвършенстваха доста от миналия сезон. „Манчестър Сити“ се справят наистина добре, а следващите ни опоненти от „Тотнъм“ също играят прилично – това не е изненада за никого, защото имат добър състав. Бях изненадан и от „Нюкасъл“, те играят добър футбол. Всеки отбор във Висшата лига става по-силен. Стана по-трудно за така наречените отбори от Топ 4 да стоят на върха, защото всеки работи здраво, за да открадне тези позиции“, коментира бившият играч на ЦСКА.

Неделното гостуване в Северен Лондон завършва серията от тежки сблъсъци за „Юнайтед“ след скорошните мачове с „Арсенал“, „Челси“ и „Ливърпул“.

След „Спърс“, им предстоят седем съперници от долната част на таблицата. Много фенове се надяват именно в тези двубои „Юнайтед“ да постигне добри резултати, но Бербатов е наясно с опасността от така наречените „слабаци“.

„Трябва да отдадем дължимото на отборите в дъното, защото те се борят за оцеляването си. Когато играем с тях, те се представят на върха на възможностите си, особено ако са домакини. Това го прави дори по-трудно за нас“, завърши българският нападател.

#Димитър Бербатов #футболист #Берба #Манчестър Юнайтед #Манчестър Сити #Висшата лига #Тотнъм #Олд Трафорд #Червените дяволи #ЦСКА #Нюкасъл #Лондон #Арсенал #Челси #Ливърпул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници