За първи път: Българи печелят злато в Кан на най-престижния фестивал за реклама (видео)

За първи път: Българи печелят злато в Кан на най-престижния фестивал за реклама (видео)
A A+ A++ A

За първи път българи печелят „Златни лъвове“ в категорията за филм на 61-то издание на най-престижния международен фестивал за реклама Cannes Lions (Сanneslions.com), състоял се в Кан.

Това са победителите в състоялия се у нас конкурс за клип на кампанията по повод кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г.

Адмирациите са за рекламна агенция Noble Graphics - Влади Герасимов, продуцент, и Желез Атанасов, директор стратегическо планиране. Те станаха фаворити в кетагорията Young Lions Film, в конкуренция с участници от 35 страни. След нас, на второ и трето място, са австралийци и норвежци.

Задачата на конкурса бе в рамките на 48 часа, без право на каквато и да е външна помощ и техническа подкрепа, да се създаде филм на определена тема. Тя бе определена от австралийската неправителствена организация Barnardo’s Australia (barnardos.org.au) – да се информира обществеността, че проблемът с детското насилие съществува дори в развити страни като Австралия, където на всеки 2 седмици от насилие умира едно дете.

#българи #Кан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници