Кубрат Пулев поиска допинг проверка за Кличко

Кубрат Пулев поиска допинг проверка за Кличко
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кубрат Пулев поиска световният шампион в тежка категория Владимир Кличко да бъде тестван за допинг в тренировъчни условия, съобщи ДПА.

„Проверяват ме за допинг поне шест пъти годишно по време на тренировки. Винаги трябва да бъда на разположение и да съобщавам къде съм отседнал и къде се намирам във всеки един момент. Защо това да не важи за Владимир Кличко? Така би било честно“, коментира Пулев.

В професионалния бокс допингконтролите са задължителни по време на мачовете, но не и на тренировки.

Шефът на Германската професионална боксова асоциация Томас Пюц, чиято организация трябва да съблюдава проверките за допинг, заяви: „Владимир може да бъде проверяван по всяко време. Той е гражданин на света, но не може да каже къде ще бъде по всяко време в следващите месеци. Това не е практично“.

Треньорът на Кобрата Ото Рамин обаче иска равнопоставеност.
 
„Ако Кубрат е в България, отново е проверяван. Не съм отправял обвинения за допинг към Кличко досега. Но просто искам равни условия и да няма спекулации. Все пак именно той е посланик за кампанията в борба с допинга.“

Носителят на шампионските колани в тежка категория на Световната боксова асоциация (СБА), Световната боксова организация (СБО) и Международната боксова федерация (ИБФ) застава срещу Пулев на 6 септември в Хамбург.

#Кубрат Пулев #поиска #допинг #проверка #Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници