Отличиха офицер от 26-ия ни контингент в Афганистан

Отличиха офицер от 26-ия ни контингент в Афганистан
Офицер в Съвместното командване на Многонационалните сили за подпомагане на сигурността в Афганистан, получи специално отличие. Снимка: www.kaldata.com
A A+ A++ A

Майор Георги Енчев, офицер в Съвместното командване на Многонационалните сили за подпомагане на сигурността в Афганистан, получи специално отличие, съобщиха от МО.

С „Монетата на Командира“ (Commander`s coin) се удостоява военнослужещ в знак на признание за неговите добродетели и достойнство. Много от военнослужещите смятат, че колкото по-старши е командирът, толкова по-голяма е стойността на монетата.

Отличието му бе връчено от командващия на щаба генерал-лейтенант Джоузеф Андерсън за своя принос към подготовката на силите на НАТО, които следва да пристъпят към изпълнение на задачи в зоната за отговорност през юли 2014 г.

По време на своята мисия майор Енчев участва в организирането и провеждането на тактическо учение - заключителен етап от подготовката на щабовете на НАТО, преди развръщането им на територията на Афганистан.

Майор Георги Енчев е офицер от Българската армия от 17 август 2000 г. През 2012 г. завършва Военна академия „Г. С. Раковски“, специалност „Управление на оперативните формирования от Сухопътните войски“. Близо 10 години служи в състава на Втора механизирана бригада в Стара Загора.

 

#Сухопътните войски #Българската армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Акценти

Инбет Казино