Пропадна опитът за евроскептична група в ЕП

Пропадна опитът за евроскептична група в ЕП
Холандският евроскептик Герт Вилдерс съобщи, че неговата Партия на свободата и четири други партии не са успели да формират група в Европейския парламент. Снимка: womenation.org
A A+ A++ A

Холандският евроскептик Герт Вилдерс съобщи, че неговата Партия на свободата и четири други партии не са успели да формират група в Европейския парламент с френския Национален фронт.

„За съжаление, не успяхме да формираме група преди крайния срок от 24 юни“, каза Вилдерс. До вторник партиите трябваше да поискат статут на група в Европейския парламент след изборите от миналия месец, при които евроскептичните партии постигнаха успехи на територията на континента.

Вилдерс по-рано обеща да „унищожи чудовището Брюксел отвътре“.

Съгласно регламента на ЕС, най-малко 25 депутати от седем нации от ЕС са необходими за образуването на група в ЕП, което би им осигурило допълнително финансиране от ЕС и други предимства. Вилдерс и Марин льо Пен бяха оптимисти, че ще успеят да убедят две други партии да се присъединят към групата, която включва белгийската крайнодясна партия „Фламандски интерес“, Партията на свободата на Австрия и италианската „Северна лига“.

Вилдерс подчерта, че няма да формира фракция на всяка цена, като изключи категорично възможността да работи с полската еврофобска партия Конгрес на новата десница.

#партията #конгрес #Марин Льо Пен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници