Трима украински президенти призовават Путин за преговори

Трима украински президенти призовават Путин за преговори
“Написахме открито писмо до президента на Русия Владимир Путин, че е необходимо да се спре агресията. Украйна е готова за преговори”, заяви първият президент на Украйна Кравчук. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившите украински президенти Леонид Кравчук, Леонид Кучма и Виктор Юшченко изпратиха открито писмо до президента на Русия Владимир Путин, в което го призовават да започне преговори.

“Написахме открито писмо до президента на Русия Владимир Путин, че е необходимо да се спре агресията. Украйна е готова за преговори”, заяви първият президент на Украйна Кравчук.

Той смята, че в момента е важно да се реализира мирния план на държавния глава Петро Порошенко за нормализиране на положението в страната.

“Молим да се огледаде, да спрете и да не се намесвате в нашите вътрешни дела”, подчерта Леонид Кравчук.

От своя страна Леонид Кучма отбеляза, че основната задача на тримата бивши президенти е подкрепа за Порошенко “в сегашното сложно време”.

“На всички е ясно, че без намесата на Русия никакви мирни предложения от украинска страна не могат да се реализират”, посочи той.

Юшченко добави, че срещу Украйна се води необявена война и е много важно да се прояви солидарност със сегашния президент в неговите усилия за възобновяване на мира в страната.

#Украйна #Русия #Владимир Путин #Леонид Кравчук #Леонид Кучма #Виктор Юшченко #Петро Порошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино