Меркел подкрепя Шулц за председател на Европейския парламент

Меркел подкрепя Шулц за председател на Европейския парламент
Ако Шулц, който бе председател на предишния Европейски парламент, е кандидатът на социалистите, германските депутати от Европейската народна партия ще го подкрепят за този пост, посочи Меркел. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че подкрепя кандидатурата на сънародника си Мартин Шулц за председател на Европейския парламент, като същото становище заявиха и коалиционните партньори от социалдемократическата партия.

Ако Шулц, който бе председател на предишния Европейски парламент, е кандидатът на социалистите, германските депутати от Европейската народна партия ще го подкрепят за този пост, посочи Меркел.

Лидерът на Германска социалдемократическа партия Зигмар Габриел каза, че партията му иска Мартин Шулц да бъде преизбран за председател на ЕП в рамките на “пакет”, включващ номинацията на люксембургския консерватор Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комисия.

“Изборът на Юнкер за председател на Комисията и избирането на Шулц за председател на Европейския парламент трябва да бъдат свързани”, заяви Габриел - министър на икономиката и вицеканцлер в правителството на Меркел.

“Нуждаем се от силна ос Юнкер-Шулц пред предизвикателствата в Европа”, каза още той.  

#Ангела Меркел #Жан Клод Юнкер #Мартин Шулц #Европейски парламент #председател #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници