Франция размаза Швейцария

Франция размаза Швейцария
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Франция победи Швейцария с 5:2 в мач от Група Е на Световното първенство по футбол в Бразилия.

"Петлите" поведоха в 16-ата минута чрез Оливие Жиру, засякъл топката с глава след центриране от корнер на Матийо Валбуена. Секунди по-късно резултатът бе удвоен, когато след подновяването на играта от центъра Бензема овладя, напредна и пусна топката към Блейс Матуиди, който вкара за 2:0.

В 31-ата минута Бензема пропусна да реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу него. Вратарят на "Кръстоносците" Дон Беналио отрази удара, като Йоан Кабай не успя и в добавката, нацелвайки напречната греда. Пропускът обаче не бе фатален, защото в 40-ата минута Валбуена покачи на 3:0 при асистенция на Жиру.

Втората част започна с натиск на Швейцария, който обаче не доведе до нищо. В 67-ата Бензема покачи на 4:0 при асистенция на Пол Погба, а в 73-ата Сисоко довърши "Кръстоносците", възползвайки се от пас на Бензема - 5:0. В последните десетина минути Швейцария вкара два почетни гола чрез Блерим Джемайли, реализирал от пряк свободен удар, и Джака, вкарал от воле: 2:5.

С победата Франция си осигури класирането за фазата на директните елиминации, събирайки 6 т. Швейцария има 3 т., като в последния мач в Група Е играе срещу Хондурас, предаде БГНЕС.

#Франция #размаза #Швейцария #световно #първенство #футбол #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници