Финансовите резултати на BlackBerry показват намалени загуби за тримесечието

Финансовите резултати на BlackBerry показват намалени загуби за тримесечието
A A+ A++ A

Планът на новия изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен за преориентиране на компанията от устройства към услуги, изглежда, работи. Компанията е успяла да генерира приход от 23 милиона за първото тримесечие на фискалната 2015 година, което е значително подобрение от 84-те милиона загуби през последната четвърт на 2013.

По-голямата част, или около 54%, от приходите на компанията идват от нейните услуги, а продажбите на устройства продължават да спадат. През тази четвърт са продадени едва 2,6 милиона устройства, в сравнение с 3,4 през миналата. Въпреки това компанията не смята да продава бизнеса си с телефони, а по-скоро търси начин да го направи печеливш, като предлага цялостни решения, които комбинират услугите и устройствата й.

Когато пое лидерския пост в компанията, Джон Чен обеща, че ще я направи печеливша на всяка цена, дори и това да значи спиране на бизнеса с устройства. В момента той все още се занимава с подобряване на ефикасността на компанията и елиминиране на причините за загуби, но предстои да видим дали отново ще успее да направи BlackBerry успешна компания.

http://www.zdnet.com/blackberry-q1-23-million-in-profit-beats-analyst-expectations-7000030721/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници