Плевнелиев и Кристалина Георгиева ще посетят Варна и Добрич

Плевнелиев и Кристалина Георгиева ще посетят Варна и Добрич
Държавният глава и българският еврокомисар ще посетят Кризисния щаб и ще направят оглед на пораженията от бедствието. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев и европейският комисар за международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи Кристалина Георгиева ще посетят най-тежко засегнатите от наводненията райони на Варна и Добрич.

Държавният глава и българският еврокомисар ще посетят Кризисния щаб и ще направят оглед на пораженията от бедствието във варненския квартал „Аспарухово”. По-късно двамата ще бъдат на посещение в Добрич, където ще се запознаят с обстановката в града, съобщиха от прессекретариата на президента.

Жертвите на невижданoто наводнение във Варна станаха 11, след като вечерта в петък бе открито още едно тяло във водата на канала в квартал „Аспарухово”. Сред загиналите са и две деца. Според официалната информация един човек е загинал в Добрич след стихията, неофициално се съобщава за още две жертви на наводнението.

Приливната вълна, която се спусна от гористата местност над кв. „Аспарухово” заради дълготрайните проливни дъждове заля част от квартала, разруши и изрови улиците, събори жилищни постройки и нанесе много материални щети.

#Росен Плевнелиев #европейският #комисар #Кристалина Георгиева #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници