Местан: Следващата седмица ще определим датата на изборите

Местан: Следващата седмица ще определим датата на изборите
Доволен съм, че политическият разум надделя, заяви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да влизам в подробен коментар, при положение че има консенсусно становище на КСНС, коментарите са излишни, при положение че сме постигнали съгласие,  заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Би било некоректно да се представят и партийни прочити. Доволен съм, че политическият разум надделя. Днешното заседание и становище на КСНС е класически пример за онова, което определихме като необходимост от плавен преход към политическа стабилност. Ако изразът ви се струва стилистично маркиран и отключва асоциации с пресконференцията на ДПС през онзи знаменит четвъртък, чувството ви не е измамно“, коментира Местан, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на ДПС каза също, че е особено доволен, че в становището на КСНС се съдържали две признания, еднакво верни: „че евровотът, както не прелегитимира кабинета „Орешарски“ с нов кредит на доверие, за да е възможно той да премине от стратегия на оцеляване към ефективно управление със силни реформи, така и се съдържа не по-малко вярната констатация, че евровотът не зададе ясна алтернатива“.

„При това положение решение за провеждане на предсрочни избори не е израз на признание за провал, а е израз на една друга степен на политическа зрялост и отговорност пред публичния интерес. Сега, в началото на следващата седмица, остава да определим срочната дата – 28 септември, 5 или 12 октомври. За нас са отворени и трите опции“, заяви Лютви Местан.

#Лютни Местан #Местан #КСНС #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници