Първанов: Бързи, но не и прибързани избори

Първанов: Бързи, но не и прибързани избори
Според Първанов на днешния Консултативен съвет при президента няма да има решение за датата на предсрочните избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Моята теза е, че трябва да има бързи, но не и прибързани избори.“ Това каза президентът на България в периода 2002-2012 г. и лидер на АБВ Георги Първанов в ефира на Нова телевизия.

Според него за избори през юли „ще са подготвени само технолозите Цветанов и Пеевски, а всички други ще трябва да наваксват“, тъй като по думите му те са тези, които „могат да печелят избори, без да правят кампании“.

Според Първанов на днешния Консултативен съвет при президента няма да има решение за датата на предсрочните избори.

„Усещам в партиите нежеланието да се постигне съгласие по три-четири ключови теми, които са много важни за България – финансовата стабилност, бюджетната и енергийната политика, образът на България в Европа. Ако не постигнем съгласие, всяко следващо правителство – каквото и да е то, ще бъде обречено. Президентството може да бъде не единствената, но една от териториите за търсене на национално съгласие“, заяви Първанов.

По думите му АБВ е една от формациите, която стои най-далеч от „епицентъра на политическите земетресения в държавата“.

Според Първанов конфликтът между БСП и ДПС е резултат от много противоречия.

„Ясно е, че след Евроизборите мнозина разбраха, в това число и ДПС, че на „Позитано“ нямат перспективен партньор. Затова решиха да пренареждат нещата, търсейки нови партньори“, заяви Първанов.

Според него има нови тенденции в българската политика, а първият знак е бил кърджалийското кафе.#Георги Първанов #КСНС #предсрочни избори #БСП #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »