Шумахер излезе от комата

Шумахер излезе от комата
Шумахер вече е вън от комата. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Легендарният пилот от Формула 1 Михаел Шумахер е излязъл от кома, съобщи Би Би Си, позовавайки се на семейството му. Според съобщението Шумахер е напуснал болницата в Гренобъл. Той е транспортиран в Университетската болница в Лозана, потвърдиха от клиниката.

Мястото, където той ще продължи възстановяването си, няма да бъде разкрито, се казва още в комюникето.

Мениджърът на Шумахер - Забине Кем помоли медиите за разбиране, за да може рехабилитацията на Шуми да протече далеч от общественото внимание.

Близките му благодариха на всички, които го подкрепяха, като заявиха: „Сигурни сме, че това му е помогнало!“. Те също така поднесоха благодарностите си за „отличната работа“ на медицинския екип в Гренобъл.

45-годишният шампион бе в кома, след като получи тежка травма на главата при ски инцидент във Френските Алпи на 29 декември 2013 г. Лекарите го държаха в това състояние, за да намалят отока на мозъка му.

Шуми е един от най-големите шампиони в спорта с рекордните 91 победи в стартове от Формула 1. Той е и едва вторият пилот, достигнал 300 състезания. През 2000 г. Шумахер донесе първата шампионска титла за Ферари от 21 години насам с победа в предпоследния старт за сезона в Япония. Дуелите в разцвета на кариерата му с Хил, Вилньов и Мика Хакинен, съпътствани от изключителен дух за съревнованиe, са вече част от фолклора на Формула 1.

#Михаел Шумахер #Формула 1 #Гренобъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници