Обзор на четвъртия ден на Мондиал 2014

Обзор на четвъртия ден на Мондиал 2014
Аржентина победи Босна и Херцеговина с 2:1. Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

ГРУПА “F”

Аржентина победи Босна и Херцеговина с 2:1

Аржентина започна с победа участието си на Световното първенство. В първия мач от група „F“ възпитаниците на Алехандро Сабеля победиха Босна и Херцеговина с 2:1. Автогол на Сеад Колашинац даде преднина на южноамериканския тим още в третата минута. Нападателят на Барселона Лионел Меси удвои в 65-ата. Крайното 2:1 оформи Ведад Ибишевич пет минути преди изтичане на редовното време.

Алехандро Сабея: Доволен съм от победата

Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея призна, че неговият тим не е показал най-добрата игра в мача срещу Босна и Херцеговина (2:1). Наставникът е доволен от победата, но сподели, че представянето на тима му на моменти е било добро, но на моменти не чак толкова.

"Доволен съм от победата. Относно представянето ни, на моменти то бе добро, но на моменти не чак толкова", коментира Сабея.

"Мачът бе равностоен още от началото, макар втората част да бе малко по-интересна. Започнахме да създаваме повече положения след като Гонсало Игуаин влезе в игра. Вторият гол ни помогна да се успокоим. Не мога да се оплаквам от резултата. Направихме някои грешки, но нека се радваме на трите точки", допълни наставникът, цитиран от "Спорт Експрес".

Сафет Сушич: Изиграхме добър мач

Селекционерът на Босна и Херцеговина Сафет Сушич остана доволен от представянето на своя тим въпреки загубата с 1:2 от Аржентина. Той призна, че е обмислял да сложи персонален пазач на Лионел Меси , но се е отказал, защото знае, че той е играч, който няма как да бъде опазен през всичките 90 минути.

"Знаехме, че нашите фенове ще ни подкрепят докрай, но бяхме изненадани колко топло ни посрещнаха хората в Бразилия. Мисля, че изиграхме добър мач. имах идея да сложа персонален пазач на Меси, но след това се отказах, защото той няма как да бъде опазен през всичките 90 минути", заяви Сушич.

Емир Спахич прекратява кариерата си след Мондиал 2014

Защитникът на Босна и Херцеговина Емир Спахич заяви след загубата от Аржентина на старта на Мондиал 2014, че след приключването на шампионата ще прекрати състезателната си кариера, независимо действащият му контракт с Байер. Според 33-годишният футболист, той е спечелил всичко, което е мечтал.

„Мечтаех за Световното първенство в своята кариера. Дадох всичко от себе си, за да играя в Бразилия. Не знам за какво друго може да мечтая и мисълта за пенсиониране вече става много по-сериозна“, коментира Спахич, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Босна и Херцеговина има отличен отбор, заяви Лионел Меси

Капитанът на националния отбор на Аржентина Лионел Меси заяви, че е от особено значение факта, че неговия отбор започна Световното първенство в Бразилия с победа (2:1) срещу Босна и Херцеговина, предаде агенция Beta. Агенцията посочва, че Меси е похвалил босненския отбор.

„Имахме свои грешки, това е първият мач и нормално бяхме изнервени. Най-важното е, че спечелихме. Босна и Херцеговина има отличен отбор и ако им дадете възможност играят добре, което беше случай в първото полувреме”, заявил Меси.

Лионел Меси бе избран за играч на мача между Аржентина и Босна и Херцеговина

Нападателят на Аржентина Лионел Меси бе определен за Играч на мача в двубоя срещу Босна и Херцеговина от група "F" на световното първенство. Срещата завърши 2:1, а футболистът отбеляза второто попадение в двубоя след прекрасно изпълнение в 65-ата минута. Меси имаше участие и при първия гол за своя тим. Освен това той на няколко пъти се отличи и с чудесни подавания към своите съотборници в атака, които обаче не се възползваха достатъчно ефективно от тях.

ГРУПА „Е“

Франция победи Хондурас с 3:0

На стадион „Бейра Рио“ в Порто Алегре Франция победи Хондурас с 3:0. И трите гола паднаха след удари на Карим Бензема, но за втория гол се наложи се използването на онлайн технологията за доказване, че топката е преминала с целия си обем зад голлинята. Видео техниката показа автогол на вратаря Валадарес, който я довкара в мрежата. Хондурас игра с човек по-малко през цялото второ полувреме.

Дидие Дешан: Много добро начало за нас

Селекционерът на Франция Дидие Дешан изрази задоволството си от победата с 3:0 над Хондурас в първия мач на Мондиал 2014. Специалистът смята, че успехът е много добро начало на тима на шампионата.

"Мисля, че това е едно много добро начало за нас. Независимо от съперника, винаги е трудно да спечелиш с три гола, още повече на световно първенство. През първата част трябваше да сме търпеливи, но изчакахме правилния момент. Поздравявам момчетата за успеха и гледаме напред", бяха първите думи на Дешан, цитиран от БНТ.

Селекционерът на Хондурас: Ако бяхме играли с пълни сили, всичко щеше да бъде по-добре

Селекционерът на Хондурас Луис Суарес остана разочарован от тежката загуба с 0:3 от Франция на старта на световното първенство. Отборът му игра с човек по-малко цяло второ полувреме след като Уилсън Паласиос си изкара червен картон, като извърши нарушение за дузпа в края на първата част.

"Ние не очаквахме, че ще останем с човек по-малко и че ще загубим играч заради контузия. Ако бяхме играли с пълни сили, всичко щеше да бъде по-добре за нас. А така Франция ни превъзхождаше през второто полувреме", сподели Суарес, цитиран от "Спорт Експрес".

Карим Бензема: Важно е да спечелиш първия мач

Нападателят на Франция Карим Бензема остана доволен от изразителния успех с 3:0 над Хондурас. Той смята, че е много важно да се спечели първия мач на световно първенство и затова успехът е толкова ценен.

"Те имаха един изгонен. Имаше празни пространства и ние успяхме да ги използваме. Всички сме доволни от резултата, важно е да спечелиш първия мач. При втория гол аз стрелях и топката се удари в гредата, после докосна вратаря. Видях, че кълбото мина линията. Аз не знам дали е добре за футбола да се използват тези технологии, но важното е, че победихме", заяви Бензема, цитиран от "Спорт Експрес".

Швейцария победи Еквадор с 2:1 в добавеното време на мача

В първи мач от група „Е“ на Световното първенство по футбол на Националния стадион „Мане Гаринча“ Швейцария победи Еквадор с 2:1 с гол в добавеното време на мача. За Еквадор голът отбеляза Енер Валенсия в 22-ата минута. След почивката Швейцария изравни резултата чрез резервата Адмир Мехмеди в 48-ата минута. Победният гол за Швейцария отбеляза Харис Сеферович в 93-ата минута.

Отмар Хитцфелд: Това е добре за морала на отбора

Селекционерът на швейцарския национален отбор по футбол Отмар Хитцфелд остана изключително щастлив от успеха срещу Еквадор (2:1), извоюван буквално в последните секунди.

„Чудесно е да спечелиш в последната минута, това освобождава позитивната енергия на играчите и е добре за морала на отбора. Вярно е, че не започнахме добре мача, ние често губехме топката, но Еквадор ни пречеше да играем. Те са много бързи и не ни позволяваха да организираме нашата игра с пасове“, заяви Хитцфелд след мача.

„Пропуснахме едно полувреме, за да се адаптираме към играта на нашия съперник. На почивката казах на моите играчи да останат спокойни, защото започнахме да създаваме положения и показахме, че ще можем да вкарваме“, допълни 65-годишният специалист.

Срещата бе от група „Е” на Мондиал 2014 в Бразилия.

Рейналдо Руеда: Една грешка ни струваше мача

Селекционерът на Еквадор Рейналдо Руеда сподели, че играчите му са изпуснали точката срещу Швейцария (1:2) в мача помежду им от група „Е” на Мондиал 2014 в Бразилия заради само една допусната грешка в заключителните секунди.

"Това е футболът, може да загубиш в последната минута. Загубихме тактиката и организацията само в тази последна минута. Бяхме в плен на емоциите. Сега трябва да се възстановим от тази загуба”, сподели след мача Руеда.

„Това е един удар върху нашия морал, това е вярно, но моят отбор има много качества. Ние просто направихме една грешка, която ни струваше мача, но Швейцария не ни надигра. Остават 6 точки, нищо не е загубено", допълни 57-годишният специалист.

Диего Коста: Мачът на Испания срещу Чили ще бъде на живот и смърт

Нападателят на националния отбор на Испания Диего Коста заяви, че предстоящият мач на испанците срещу Чили ще бъде на живот и смърт.
Испания и Чили се срещат в двубой от втория кръг в груповата фаза на Световното първенство на 18 юни на стадион „Маракана“.
Пред AS бразилецът с испански паспорт заявява, че загубата на Испания от Холандия (1:5) със сигурност ще подейства изключително мотивиращо на него и съотборниците му. Той анализира, че никой не обича да губи, още повече с тежък резултат. Диего Коста отбелязва, че всички в тима са наясно, че все още нищо не е загубено, но за да останат шансовете на Испания да продължи на турнира победата над Чили е задължителна.
Нападателят на Атлетико (Мадрид) коментира, че със съотборниците му трябва да се борят докрай за успеха, като предстоящият мач ще бъде за Испания на живот и смърт.

Атуро Видал: Испанците ще бъдат крайно мотивирани за добро представяне срещу Чили

Полузащитникът на националния отбор по футбол на Чили Артуро Видал заяви, че очаква много тежък мач срещу Испания.
Двата отбора се срещат в двубой от втория кръг в груповата фаза на Световното първенство на 18 юни на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро.
Пред AS Артуро Видал коментира, че тежката загуба от Холандия (1:5) дава допълнителен стимул за успешно представяне на испанците. Според чилийският полузащитник Испания ще търси срещу Чили категоричен успех, тъй като футболистите са допълнително озлобени след ужасния старт на отбора на шампионата.

Уейн Руни: Разочарован съм от загубата от Италия, но продължаваме напред

Нападателят на националния отбор по футбол на Англия Уейн Руни заяви след загубата на тима от Италия на Световното първенство, че е разочарован от резултата и от това, че не е успял да вкара гол, но вече гледа напред.
Англия стартира на Световното първенство в Бразилия със загуба, след като отстъпи на тима на Италия с 1:2.
Пред „Скай Спортс“ Уейн Руни коментира, че след като малко преди почивката отборът на Англия е изравнил за 1:1, това е дало импулс в тима и всички са били уверени, че могат да спечелят двубоя.
След втория гол на италианците обаче задачата се е усложнила.
Руни добави, че всички в тима вече чакат с нетърпение двубоя с Уругвай и надеждите са за победа.
Уейн Руни остава без отбелязан гол на финали на Световно първенство.

Италия без Джанлуиджи Буфон и срещу Коста Рика

Капитанът на Италия Джанлуиджи Буфон почти сигурно ще пропусне и втория мач на отбора на Световното първенство по футбол, съобщава Sportmediaset.
Вратарят получи контузия, заради която не игра при победата на Италия над Англия (2:1).
Мачът между Италия и Коста Рика е на 20 юни.
Очакванията са 36-годишният Буфон да се завърне в строя за последния мач на Италия от групата, срещу Уругвай.

Лука Модрич е под въпрос за мачовете на Хърватия срещу Камерун и Мексико на Световното първенство

Полузащитникът на Реал (Мадрид) Лука Модрич може да пропусне мачовете на тима на Хърватия срещу Камерун и Мексико от Световното първенство, съобщава L'Equipe.
Футболистът получи контузия в двубоя на хърватите срещу Бразилия (1:3).
От треньорския щаб на Хърватия обявиха, че травмата не е сериозна, но има голяма вероятност заради проблема Модрич да не играе в останалите два двубоя на тима в група „А“ на шампионата в Бразилия.

Андреа Пирло: Италия има силен отбор, който може да стигне далеч в Бразилия

Полузащитникът на Ювентус Андреа Пирло заяви след победата на Италия над Англия (2:1), че със съотборниците му са сглобили силен тим, който може да стигне далеч на Световното първенство в Бразилия.
Пред Italian Football Daily Пирло, който изведе тима с капитанската лента срещу Англия в отсъствието на Джанлуиджи Буфон, аналидира, че тимът на Италия е демонстрирал мъжество и дух, с което е успял да наложи играта си през цялото първо и през по-голямата част от второто полувреме.
Пирло отбеляза, че успехът е още по-сериозен и заради факта, че двубоят се е играл при много тежки метеорологични условия.

По Агенция “Фокус”

#Босна #Херцеговина #Чили #Диего Коста #Меси #Швейцария #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници