Жельо Бойчев, БСП: Държавата е заложник на бизнес конфликт

Жельо Бойчев, БСП: Държавата е заложник на бизнес конфликт
Жельо Бойчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Когато е очевидно, че се тръгва на предсрочни избори в близко време, съвсем нормално е за една голяма партия, каквато е БСП, да възложи на своето ръководство съответната подготовка за тези избори, заяви депутатът от БСП Жельо Бойчев пред БНР.

Според Бойчев БСП се нуждае от значима промяна.

„Смея да твърдя, че нашите избиратели не предпочетоха друг субект вляво. Просто не отидоха да гласуват за друг, но не излязоха да подкрепят и БСП. Така че най-малкото, което им дължим в момента, е, че много ясно сме разбрали този им знак. Това означава да се направят значими промени в партията. Те за мен трябва да бъдат и в персонален план в ръководството, и в съдържателен план за начина, по който работи БСП, за начина, по който се вземат решенията и се отстояват позициите. Трябва да има промяна. Смяната на един или друг човек, без да променим този подход на работа, не би донесла нищо“, категоричен бе депутатът от левицата.

Запитан не е ли опасно да се правят избори в период, в който тече прегрупиране на корпоративната и икономическата власт, Бойчев отговори, че на тази ситуация сме свидетели от последните няколко години.

„Аз също имам сериозни притеснения по този въпрос. Позволил съм си и пред колегите от Националния съвет да кажа, че за мен най-големият проблем е, че БСП не успя по категоричен начин да се разграничи от този корпоративен модел на управление, който доби връх по време на управлението на ГЕРБ. Знаете, че цели сектори бяха картелизирани и монополизирани. И ние бяхме поели ангажимент да сложим край на това. Някак си ние не успяхме да го направим. Другото ми притеснение е, че държавата и институциите през последните дни са заложници на един бизнес конфликт“, каза Бойчев. 

#Жельо Бойчев #Бойчев #БСП #избори #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници