Мая Манолова: Дистанционното гласуване не гарантира тайната на вота

Мая Манолова: Дистанционното гласуване не гарантира тайната на вота
„Дистанционното електронно гласуване създава сериозни притеснения за тайната на вота“, смята Мая Манолова. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

„Мисля, че няма разумен и интелигентен човек, който да не си дава сметка, че дистанционното електронно гласуване, когато гражданинът гласува някъде, създава сериозни притеснения за тайната на вота“, заяви заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

„Много по-лесно ще се купуват гласове и ще се контролира вот, когато гражданинът не е в избирателната секция. Тези, които искат дистанционно електронно гласуване, искат просто да направят пазар и контролиран вот. Не чух един смислен аргумент как ще се гарантиране свободното изявление на гражданина при гласуване от разстояние“, допълни Манолова.

По думите й, те просто искат да провалят референдума, да си осигурят нечестно предимство и предварително опорочаване на предстоящите избори. „Според мен ГЕРБ не искат референдум. Те самите не знаят какво искат. Те искат да работят срещу интересите на държавата, искат хаос, безредици“, каза още Мая Манолова.

#Мая Манолова #ГЕРБ #гласуване #референдум #аргумент #секция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници