Кадиев: БСП няма мисия

Кадиев: БСП няма мисия
Според Кадиев БСП няма мисия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Резултатът при следващи избори е ясен, БСП няма мисия. През 2009 имахме – да покажем, че онова правителство не е било лошо. Ако през 2013 година имахме мисия да сменим ГЕРБ, то каква е мисията в момента? Да се опазим ние, независимо че БСП ще бъде малка и изолирана в следващия парламент. Членовете на партията да решат кой да я води. Аз водих битка с вятърни мелници години наред, очевидно не успях и сега вземам стъпка назад.“

Това заяви в ефира на Нова телевизия в четвъртък напусналият наскоро БСП депутат Георги Кадиев.

„Напускането ми бе сигнал към ръководството какво трябва да бъде направено. Когато сте били 10 пъти на избори, на 11-ия път трябва да се направи нещо друго. За съжаление, той остана напълно нечут. Нямах друг избор, освен да напусна“, категоричен бе Кадиев.

„Забелязвам корелация – когато Цветан Василев и Делян Пеевски са добре, тогава и БСП, и ДПС са добре. Не знам каква е истинската причина двете партии да се разделят, според мен малко хора я знаят“, заяви бившият народен представител.

Според него заради страх и корпоративни зависимости членовете на Националния съвет на БСП  не гласуват за смяна на Сергей Станишев като лидер на столетницата.

„Всеки е закачен някъде, на някакъв пост. Те са в бордове на държавни и общински фирми, ГЕРБ прави същото. Но защо трябва да става и в БСП? Няма как тези хора да гласуват срещу ръководството. Той мисли две седмици напред, да си вземе заплатата“, поясни Кадиев.

#Георги Кадиев #БСП #Сергей Станишев #предсрочни избори #Делян Пеевски #Цветан Василев #ДПС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници