Гласуват вота на недоверие за сектор "Финанси" в петък

Гласуват вота на недоверие за сектор "Финанси" в петък
Според финансовия министър Петър Чобанов мотивите за вота са еклектична компилация по проблеми от миналото и евентуално бъдещо развитие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След тричасови дебати по вота на недоверие към кабинета „Орешарски“ за провал в сектор „Финанси“ бе решено той да бъде гласуван в петък, 13 юни.

Мотивите на опозицията и дебатите бяха изслушани в Народното събрание от премиера Пламен Орешарски, министъра на финансите Петър Чобанов, вицепремиера Даниела Бобева и почти всички останали членове на правителството.

Според финансовият министър мотивите за вота са еклектична компилация по проблеми от миналото и евентуално бъдещо развитие.

“През изтеклата година се реализира значителна промяна във философията на фискалната политика, чрез съобразяване на целите с икономическото развитие и категорично преустановяване на натиска върху бизнеса”, заяви Чобанов.

Той отбеляза, че бюджетът е създадал предпоставки за ускоряване на икономическия растеж, насърчаване на заетостта, осигуряване на нужната социална закрила и намаляване на административната тежест.

“Наблюдава се безразборно говорене по отношение на държавния дълг, въпреки че България е и ще остане поне до 2017 г. с втория най-нисък дълг като дял от БВП след Естония в Европейския съюз”, подчерта Чобанов.

Финансовият министър посочи, че събираемостта е била подобрена е събираемостта, “прекратена е практиката да се задържа финансов ресурс на бизнеса, за да се показва по-добро изпълнение на приходите”.

Много по-добри са цифрите, касаещи борбата с контрабандата”, добави той.

#вот #недоверие #финанси #предсрочни избори #Петър Чобанов #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници