Прошко Прошков: Служебното правителство да отвори договорите на "Южен поток"

Прошко Прошков: Служебното правителство да отвори договорите на "Южен поток"
Прошко Прошков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебното правителство трябва да пипне „великите“ договори за „Южен поток“ и кореспонденцията с чуждите фирми, които пишат българските закони. Както казахме от Реформаторския блок, това национално предателство, под формата уж на „чужди инвестиции“, плащаме ние, гражданите, от нашия джоб, заяви Прошко Прошков от Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите" пред БНТ.

"Правителството "Орешарски" нищо не направи за една година, даде оценка той. Това управление само отклонява вниманието от реалната власт на задкулисието. Ние съдим за процесите не по изявленията на политическите лидери, а гадаем по паричните потоци и състоянието на финансите. Ако не развържем този възел с предсрочни избори, значи нищо не сме направили", категоричен бе Прошков.

Според него, трябва да бъдат попитани избирателите за задължителното гласуване, защото политиците години наред им "продават лоша стока" и сега изведнъж искат да ги задължат да вземат тази стока, което Прошков определи като несправедливо спрямо хората.

"Не виждам нищо страшно гражданите да бъдат попитани на референдум, едновременно с предсрочните избори, защото по този начин ще се вдигне и активността на вота," отбеляза още той.

Прошков добави, че хората протестират срещу системата и най-катастрофиралите сфери в държавата са тези, чиито закони най-често се променят "на парче" - застрояването на територията, социалното осигуряване и здравеопазването, Изборния кодекс.


#Прошко Прошков #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници