ЕК пред решение да ни спре още две оперативни програми

ЕК пред решение да ни спре още две оперативни програми
ЕК е на път да ни спре парите по още две оперативни програми.
A A+ A++ A

Европейската комисия е пред решение да спре парите към България по още две оперативни програми - "Транспорт" и "Конкурентоспособност". Това обяви президентът Росен Плевнелиев, позовавайки се на информация от Брюксел.

По-късно обаче във вторник, говорителката на Еврокомисията по въпросите на регионалната политика Ширин Уилър отрече такова решение да е било взимано. Каза, че има само слухове за такива неща, но не и решение. И тъй като няма официално решение, тя отрече подобна като определената от Плевнелиев информация за двете оперативни програми да е била подавана официално към България. 

Преди около седмица стана ясно, че Еврокомисията е преустановила плащания за 90 млн. евро по Оперативна програма „Регионално развитие”. Това обаче се наложило заради проекти, реализирани между 2010 г. и 2013 г. по време на управлението на ГЕРБ. Тогава регионалното министерство се оглавяваше от Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова, която го наследи, след като той бе избран за президент.

До края на месеца се очаква решението на Брюксел и за средствата по програма „Околна среда”, замразени по-рано тази година.

#ЕК #Европейска комисия #Росен Плевнелиев #Еврокомисия #Брюксел #Лиляна Павлова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници