ДПС прехвърли на БСП решението за оставка на кабинета

ДПС прехвърли на БСП решението за оставка на кабинета
ДПС са ускорили взимането на правилното решение, по думите на Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС прехвърли отговорността за оставка на кабинета на своя коалиционен партньор "Коалиция за България". Първоначално от ДПС не коментираха, но посочиха, че отговорността за предначертания път на политическата ситуация у нас оттук нататък е на левицата и всичко вече е решено.

„Ако на този пленум мандатоносителят БСП е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни. Решава мандатоносителят”, повтори няколко пъти лидерът на ДПС Лютви Местан.

Връщайки се към пресконференцията на ДПС от миналия четвъртък, когато бяха предначертани три сценария за бъдещето на управлението, Местан обяви, че партията му не е предопределила, а е ускорила взимането на правилното решение.

Политикът добави, че „въпреки че тук моето изявление би трябвало да завърши”, ще си позволи още едно изречение: „Време е за отговорни консултации”.

„Естественото им място е при държавния глава. Ние преди да чуем позицията на г-н Плевнелиев за свикване на КСНС, бяхме решили да излезем с такъв призив. Ще повторя двете изречения - ако мандатоносителят е взел решение, време е за отговорни консултации при президента”, заяви отново Местан.

#Коалиция за България #Лютви Местан #БСП #ДПС #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници