Бойко пред ЕС: България с ниски данъци до еврото

Бойко пред ЕС: България с ниски данъци до еврото
Бъларският премиер Борисов пристигна за срещата на лидерите на ЕС в Брюксел в четвъртък вечерта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България отстоява ниските си данъци при влизането в новия Икономически и валутен съюз, стана ясно от думите на българския премиер Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет в четвъртък.

„Данъчната политика трябва да остане приоритет на всяка една страна“, заяви Бойко Борисов преди в Брюксел.

Премиерът беше категоричен, че България ще подкрепи Договора за стабилност, координация и управление в рамките на Икономическия и валутен съюз (ИВС), но с декларация.

Така България ще откаже да прилага Дял ІV от Договора, който се отнася до хармонизацията на икономическите политики, до приемането на страната в еврозоната, съобщиха от правителствената информационна служба.

Кабинетът нееднократно е напомнял, че при дискусиите в Европейския съвет България последователно отстоява своята позиция, че в процеса на засилване на икономическата и фискалната координация от изключително значение е да се гарантира правото на държавите членки да следват самостоятелна данъчна политика.

#Икономическия и валутен съюз #ИВС #еврозона #данъчна политика #Европейски съвет #Бойко Борисов #министър-председател на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници