Внесоха петиция в МЗ в подкрепа на хората с ревматични заболявания

Внесоха петиция в МЗ в подкрепа на хората с ревматични заболявания
За седмица са били събрани 450 подписа, подкрепящи петицията "Подобряване достъпа до лечение и рехабилитация на хората с ревматични и мускулно-скелетни заболявания". Снимка: briagnews.bg
A A+ A++ A

Петиция в подкрепа на хората с ревматични и мускулно-скелетни заболявания бе връчена на представители на Министерството на здравеопазването в понеделник.

За седмица са били събрани 450 подписа, подкрепящи петицията "Подобряване достъпа до лечение и рехабилитация на хората с ревматични и мускулно-скелетни заболявания".

До края на деня подписите ще бъдат внесени и в Комисията по здравеопазване, Националната здравноосигурителна каса и Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти.

Апелът на пациентските организации към институциите е за диалог и подкрепа за подобряване достъпа до лечение и рехабилитация, което ще доведе до запазване на работоспособността на болните, а в дългосрочен план би спестило сериозен финансов ресурс на държавата. Основната част от пациентите са хора в активна възраст, които при достъп до качествено лечение могат да запазят трудоспособността си и да не товарят държавата и семействата си.

При ненавременно лечение, особено при младежи и хора в активна възраст, вероятността за инвалидизация е много висока.

#петиция #МЗ #Подкрепа #хората #заболявания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници