Майката на Даная се срещна с представители на МЗ, казусът влиза в Министерския съвет

Майката на Даная се срещна с представители на МЗ, казусът влиза в Министерския съвет

НОВА

A A+ A++ A

Проф. Илко Гетов, в качеството си на заместващ министъра на здравеопазването и двамата заместник-министри Михаил Околийски и Петко Стефановски проведоха среща с майката на Даная Ани Стоянова, Кремена Кунева и представители на протестиращите пред Министерството на здравеопазването.

Пред ръководството на ведомството те отново настояха за отстраняване на директора на болница „Пирогов“ д-р Валентин Димитров. От своя страна проф. Гетов посочи, че като принципал на лечебното заведение, министърът на здравеопазването е предприел всички необходими законови стъпки за освобождаване на настоящия директор на лечебното заведение.

По време на срещата Стоянова е информирана за всички действия, предприети от страна на министерството по случая с дъщеря ѝ Даная, а в следващите дни предстои да бъде представен и докладът от повторната проверка на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и констатациите в него.

Междувременно, още вчера от МЗ е разпоредена нова проверка. Тя следва да бъде осъществена незабавно от комисия, в състава на която да бъдат включени по двама представители от ИАМН, НЗОК, Изпълнителната агенция по лекарствата и служители от Звено „Вътрешен одит“ на МЗ. При необходимост в хода на проверката е предвидена и възможност за привличане на допълнителни експерти.

Проф. Гетов пое ангажимент на утрешното заседание на Министерския съвет да запознае правителството с всички тези факти, обстоятелства и развитие на казуса.

#МЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници