Путин и Порошенко обсъдили примирие на първата си среща

Путин и Порошенко обсъдили примирие на първата си среща
Германският канцлер Ангела Меркел, която също присъства на срещата заяви пред Путин, че Москва „носи голяма отговорност“ за постигането на мир в Украйна и добави, че с избирането на Порошенко за президент е време за стабилност. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският държавен глава Владимир Путин се срещна с новия украински президент Петро Порошенко за пръв след предсрочния вот в страната на 25 май, по време на отбелязването на 70-годишнината от десанта в Нормадия от Втората световна война.

На кратка среща във Франция двамата са обсъдили примирие и други възможни мерки за понижаване на напрежението в украинската криза.

Германският канцлер Ангела Меркел, която също присъства на срещата заяви пред Путин, че Москва „носи голяма отговорност“ за постигането на мир в Украйна и добави, че с избирането на Порошенко за президент е време за стабилност.

От своя страна Путин отрече присъствието на руски военни части сред бунтовническите сили в Източна Украйна.

Срещата между руският държавен глава и Порошенко е продължила около четвърт час, посочи съветник на държавния глава на Франция Франсоа Оланд, което бе в ролята на домакин.

“Практическата част от примирието също ще бъде обсъдена в идните дни”, добави френският източник.

#Украйна #Русия #Владимир Путин #Петро Порошенко #Източна Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници