Депутатите от БСП са раздвоени за бъдещето на кабинета

Депутатите от БСП са раздвоени за бъдещето на кабинета
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В средите на социалистите настроенията за оставка на кабинета са двуполюсни. Едните смятат, че трябва да се съгласят с плана на Лютви Местан и ДПС, а именно избори да се проведат в края на годината. Другите смятат, че колкото по-бързо се върви към предсрочни избори, а именно кабинетът направо да подаде оставка, толкова по-добре, тъй като е очевидно, че няма как да функционира по този начин, коментира „Дарик“.

Под въпрос е възможността, че днес правителството няма да подаде оставка. Самите те обаче не са наясно точно какво се случва. Малко преди началото на заседанието в петък имаше заседание на ръководството на БСП в една от залите, а именно зала „Запад", която в четвъртък стана мястото, на което Лютви Местан поиска предсрочни избори, а днес ще стане и мястото, на което БСП ще каже какво прави с кабинета и бъдещето му.

Другата въпросителна е дали ще има някаква тема на разговор с ДПС, която искат да финализират, преди да подадат оставка.

Това, за което са категорични в червените среди, е, че вариант Сергей Станишев да бъде премиер и да замени Орешарски, не е обсъждан и не стои на дневен ред. Единственото, което стои на дневен ред, е кога да бъдат предсрочните избори след заявката на ДПС и очевидното настроение, че правителството няма да изкара мандата си.

#Народно събрание #Сергей Станишев #БСП #правителство #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници