Орешарски остана безмълвен за изказването на Местан

Орешарски остана безмълвен за изказването на Местан
Българската академия на науките и вестник "Преса" организираха среща с новоизбраните български евродепутати. На снимката: Пламен Орешарски, Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Убеден съм че всички вие ще намерите верния път, за да промените тенденциите. Българските граждани издържаха на тези евроизбори. Те не изпратиха нито един евроскептик в Европейския парламент, заяви премиерът Пламен Орешарски по време на срещата с новите български евродепутати, организирана от БАН и вестник „Преса”.

„Българската практика винаги е била да изнасяме вътрешните противоречия навън. Никой не печели от това и най-губещият е българският народ“, коментира Орешарски.

На влизане в Централния военен клуб, където се състоя срещата, премиерът отказа да коментира изказването на лидера на ДПС Лютви Местан относно прогнозата му за провеждане на парламентарни избори до края на годината. Орешарски остана безмълвен и след като напусна залата.

На форума, който бе наречен от организаторите опит за единение заради интересите на страната, не присъстваха лидерът на БСП Срегей Станишев, за когото водещият на събитието Валерия Велева предположи, че е минал в нелегалност, Георги Пирински, който е в чужбина, Мария Габриел и Светослав Малинов, които са в Брюксел за среща с Жан-Клод Юнкер и Ева Паунова. От поканените не присъстваше и Георги Първанов.

Изненада за гостите бе поздрав за новите ни евродепутати, изпратен от Стефан Цанев.

#Лютви Местан #ДПС #БСП #Сергей Станишев #Пламен Орешарски #Орешарски #евродепутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници