Орешарски: Всички министри се избират с мое одобрение

Орешарски:  Всички министри се избират с мое одобрение
„Кандидатурата на Станислав Анастасов е една от силните, но не е утвърдена окончателно“. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

„Кандидатурата на Станислав Анастасов е една от силните, но не е утвърдена окончателно. Всички министри се избират с мое одобрение“, заяви премиерът Пламен Орешарски във връзка с предложението на ДПС за нов министър на околната среда и водите.

Според Орешарски това е една от силните кандидатури, но кои са другите такива, все още е „кухненски въпрос“. Министър-председателят отказа да отговори на директни въпроси кои според него са слабите министерства и кога ще бъдат обявени промени в състава на правителството.

„Новите министри се избират както старите – с много предложения и анализ на качествата. За мен по-важна е решимостта им да следват определени политики и мерки“, категоричен бе премиерът.

В сряда следобед по всяка вероятност ще бъде внесен в Народното събрание и отчетът на Орешарски за свършената работа през първата една година от неговото управление, съобщи самият той. Отчетът ще бъде достъпен за четене в библиотеката на Народното събрание, защото, по думите на премиера, е доста дебел.
Премиерът подчерта, че не се чувства предаден от никого и поддържа добра комуникация с лидера на БСП Сергей Станишев.

„Изчаквам двете парламентарни групи да уточнят своите коментари върху програмите, изпълнението, работата на кабинета, хоризонтите и през следващите няколко дни предстои да имаме новини в тази връзка“, коментира той.

#Пламен Орешарски #БСП #Орешарски #ДПС #групи #събрание #коментари #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници