„Атака“ пусна жалба до Цацаров за касиране на евровота

„Атака“ пусна жалба до Цацаров за касиране на евровота
A A+ A++ A

Партия „Атака“ внесе искане до главния прокурор Сотир Цацаров за обявяването на изборите за Европейски парламент на 25 май за невалидни, съобщиха от пресцентъра на партията.

В жалбата до главния прокурор Сотир Цацаров кандидатите за евродепутати от „Атака“ Магдалена Ташева, Павел Шопов и Явор Нотев оспорват законността на проведените избори. Националистите са категорични, че при провеждане на изборите са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс, които са довели до тяхното опорочаване и незаконосъобразност, съобщиха от пресцентъра на партията.

„На първо място, при провеждането на изборите беше установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите. От тук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа. Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха своевременно мерки.

На второ място, резултатите от изборите бяха опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания. Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот.

По такъв начин изборните резултати са манипулирани и за членове на Европейския парламент са избрани кандидати, които не представляват българския народ, а определени икономически кръгове“, се казва в жалбата на „Атака“.

 

#Атака #избори #Европейски парламент #Сотир Цацаров #жалба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници