Бира, спорт и музика в едно

Бира, спорт и музика в едно
A A+ A++ A

Много бира, спортни турнири и концерти в различни музикални стилове обещават организаторите на фестивала BeerRelation (12-15 юни, Южен парк, София).

В първата вечер ще чуем момчетата от реге групата Rebelites с техните „Пеша на море“ и Jah Jah children.

На следващия ден е участието на сръбската банда Orthodox Celts и комедийните актьори от трупата на Венци Мартинов с комедийния спектакъл „За Георги Парцалев с любов и усмивки“. В събота, 14 юни, ЛокМаруху и амалгама от фънк, метъл, прогресив, реге и алтернатив ще раздвижат публиката с „Естрадна любов“, „Зает със себе си“ и „Еуфория“.

В последната, неделна вечер ще видим Гери Турийска и „Рубикуб“, а след тях Миленита и групата й Funky Miracle.

За хората и бирата

На събитието, освен че ще може да се опита „лагер“ – най-разпространения тип бира в света, „ламбик“ – белгийскo пиво и трапистка бира, приготвена от монаси, ще има и доста беседи за историята на бирата, колекции на пиво и разговори със специалисти в сферата на пивоварството.

Бирата е една от първите специално приготвяни напитки в историята. Често те са съдържали различни добавки като плодове, мед, подправки и дори билки с наркотично действие. Хмелът започва да се използва сравнително късно, като традиционно бирата се е произвеждала главно в домашни условия.

През 7-и век в Европа някои манастири започват да произвеждат бира с цел продажба, а по-късно и в градовете се появяват специализирани занаятчии пивовари.

През 19-и век Индустриалната революция променя изцяло производството на бира, като домашното пивоварство почти изчезва до края на века. Известно облекчаване на законовите изисквания във Великобритания, Австралия и Съединените щати обаче дава възможност домашното производство на пиво да се възроди като популярно хоби и да се произвеждат изключително интересни, редки и с уникален вкус бири.

Материалът е подготвен от Даниел Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници