Спешните медици не се договориха с министър Андреева

Спешните медици не се договориха с министър Андреева
Протестът на медиците от Спешна помощ продължава. Снимка: Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Стачкуващите медици от Спешна помощ и във вторник не се разбраха с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева. Протестът на медиците и останалите служители от Центъра за спешна медицинска помощ в София продължава и след назначаването на д-р Александър Златанов за временен директор. Той до обед не се появи, тъй като се подготвяли документите му. Медиците се заканиха да го посрещнат с жива верига.

Заради изненадваща проверка на медицинския одит, този път недоволните не стигнаха до сградата на Министерство на здравеопазването. Въпреки това, между първа и втора смяна работещите в ЦСМП обявиха, че няма да се откажат от искането си уволненият д-р Георги Гелев да се върне на директорския пост, съобщава "24 часа".

Министър Андреева обяви в студиото на Нова телевизия, че няма да отстъпи, като загатна и за злоупотреби в центъра.

„Това, което се прави в момента от министърката е заблуда за нас и за народа и да дойде нов директор той няма да докара 50 нови лекари, които да дойдат и да работят, след като не вдигат заплатите", коментира шофьорът Петър Петров.

Негови колеги наричат ситуацията „гавра с нас, както и с пациентите". Други споделят, че са уморени от обещанията без срокове.

 

#Андреева #Таня Андреева #Георги Гелев #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници