Около 50 души от Спешна помощ протестират пред здравното министерство

Около 50 души от Спешна помощ протестират пред здравното министерство
Днес се провежда среща между протестиращите лекари и здравния министър Таня Андреева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 50 души от Центъра за спешна медицинска помощ в София са на протест пред Министерството на здравеопазването в очакване на резултати от срещата между министъра на здравеопазването, директора на Спешна помощ и служители. По-голяма част от тях искат увеличаване на работните заплати и подкрепят уволнения директор д-р Георги Гелев, предаде БНР. 

Днес се провежда среща между протестиращите лекари и здравния министър Таня Андреева. На нея ще бъдат обсъдени проблемите в Спешната помощ и възможните решения. Очаква се да стане ясно и кой временно ще изпълнява функциите на досегашния директор д-р Георги Гелев.

В петък оставки в знак на протест хвърлиха 113 медицински лица в Спешна помощ. Бунта им взриви поредният смъртен случай на жена след закъсняла линейка. Заради него здравното министерство реши да уволни директора на спешния център в столицата д-р Георги Гелев.

КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването подкрепят исканията на работещите в Центровете за спешна медицинска помощ. В обръщение до своите регионални структури ръководствата на двата синдиката ги призовават за солидарност и оказване на съдействие на медиците.

 

 

 

#Спешна помощ #Таня Андреева #протест #Георги Гелев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници